Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем със скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем със скорости

здравейте колеги, много странно се получи 1-ва не влиза когато е на място но пък 2-ра без проблем подмествам я леко на 2-ра и след това включвам първа и потеглям задната също влиза доста трудно и с хъркане. Майстора ми е на море и си идва в понеделник а мене много ме човърка да не говориме как ще ходя на работа
    145 1.6 boxer
    146ti

масло имаш ли в скоростите.
    точка

Comment

при последната смяна на двг масло смених и на скоростите което беше миналото лято в понеделник се връща майсторчето ми и ще видиме какво е просто ме човърка и за това пуснах темата
      145 1.6 boxer
      146ti

Comment

Ако при изгасен двигател влизат лесно, значи не ти отделя съединителя (трудното влизане на задна и първа е типичен признак) Провери си нивото на спирачната течност и огледай за течове помпата в купето и работния цилиндър на скоростната кутия.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

благодарско за отговорите ще погледна при първа възможност, но и аз мисля за съединител защото докато я прибирах в това състояние се налагаше да включвам на първа още преди да съм спрял напълно (на светофар) и по време на престоя на светофара чувах някакъв звук, който не е нормален (при натиснат съединител и включена първа предавка в изчакване да светне зелено). А дали някой има представа за цените на помпата в купето и работния цилиндър на скоростната кутия?
          Last edited by shagrath; d.m.y г., 15:42.
          145 1.6 boxer
          146ti

Comment

помпата на педала е 50-60лв , а цилиндъра е около 30, но не ти е там проблема щом седиш на 1-ва на съединител и колата не се опитва да тръгне сама.
            виж масло има ли.
            точка

Comment

маслото ще го погледна веднага щом се прибера от работа но май има някакъв зор защото като пусна спирачката и реагира като автоматиците т.е. потегля леко
              145 1.6 boxer
              146ti

Comment

колата на равно, без натисната спирачка и без ръчна. включваш първа и държиш съединителя натиснат до долу. ако по някое време почне да се опитва да тръгва - каквото ти е казал тонов.
                ако напомпиш съединителя 2-3 пъти и първа влезе по-лесно-пак същото.
                точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  колата на равно, без натисната спирачка и без ръчна. включваш първа и държиш съединителя натиснат до долу. ако по някое време почне да се опитва да тръгва - каквото ти е казал тонов.
                  ако напомпиш съединителя 2-3 пъти и първа влезе по-лесно-пак същото.
                  и аз го имам същия проблем,но не винаги карам спирам на светофар и не влиза 1-ва след това на следващите спирания и тръгвания нямам никакви проблеми, спирачна течност има и от никаде не изтича (външната помпа на съединителя е чисто нова)
                  145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

при мене го няма това положение да се оправи от окръжна до павлово нито веднъж не влезна нормално първата
                    145 1.6 boxer
                    146ti

Comment

Незнам колега намен ми се случва 1-2 пъти в деня, а шофирам всеки ден
                      145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Working...
                      X